Ciorba de perisoare cu os afumat

de katty in Ciorbe, 20 Ian 2017 | 4658 vizualizari

 

De o vreme incoace, tot salivez la ciorbele Mihaelei. Ba cu carnati afumati, ba cu perisoare si zeama de varza. Oricum, eu sunt fan ciorba, asa ca am zis sa fac o combinatie intre perisoare si afumatura. Si a iesit ceva delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 os afumat
  • 400 gr carne tocata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 bucatica telina
  • o mana varza acra tocata
  • 1 lingura de orez
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • zeama de varza dupa gust
  • 200 ml bulion
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • marar verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu os afumat:

Spalam bine osul afumat si il punem la fiert cu putina apa. Dupa ce clocoteste, il clatim bine, aruncam apa si il punem din nou la fiert, cu apa cat sa il acopere. Spumam bine si fierbem pana carnea se inmoaie.
Curatam legumele, ceapa o tocam fin, iar morcovul si telina le taiem cubulete. In uleiul incins, punem morcovii, apoi telina si ultima data, ceapa si le lasam sa se inmoaie usor. Stingem cu zeama  in care a fiert osul afumat si lasam sa fiarba 10 minute. Intre timp, amestecam carnea tocata cu orezul, sare, piper negru macinat si ou. Formam cu mana umeda perisoare mici pe care le punem  in zeama cu legume. Le lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam pasta de gogosari, varza acra ,bulionul si carnea pe care am scos-o  de pe os si mai fierbem 10 minute.

Separat, fierbem zeama de varza pana la primele clocote si o adaugam in ciorba. Potrivim de sare si piper, adaugam mararul, eventual apa, daca mai este nevoie. Dam cateva clocote si oprim focul.
Servim ciorba fierbinte, cu ardei iute si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu os afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pastai uscate cu mamaliga si ceapa rosie